Recean: Oamenii care au avut de suferit în urma ploilor torențiale vor primi ajutoare din partea statului

Oamenii care au avut de suferit în urma ploilor torențiale din ultimele zile vor primi ajutoare din partea statului. După evaluarea finală a pagubelor, vor fi alocați bani inclusiv pentru restabilirea drumurilor spălate de puhoaie. Anunțul a fost făcut de către premierul Dorin Recean, în cadrul emisiunii În Context de la Moldova 1.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 18 septembrie 2024, 21:33   83
DR

Potrivit premierului, comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să prezinte constatările privind pagubele din centrul și sudul țării, până la finele acestei săptămâni. Astfel de fenomene meteorologice vor fi tot mai frecvente, din cauza schimbărilor climatice globale, consideră premierul Dorin Recean.

„Săptămâna viitoare noi ne vom convoca ca să analizăm, să le validăm și corespunzător să ajutăm pe cei care au avut de suferit, dar și să alocăm bani pentru repararea infrastructurii care au fost afectate în rezultatul acestor ploile torențiale. Ce vreau să zic este că noi trebuie să ne așteptăm de acum încolo, din cauza schimbărilor climatice, că astfel de fenomene atmosferice extreme, secetă, arșiță, ploile torențiale, vom avea tot mai des. Trebuie să ne pregătim”.

Amintim că, salvatorii au intervenit în peste 400 de misiuni zilele trecute pentru a înlătura consecințele precipitațiilor abundente care au deteriorat zeci de drumuri publice naționale, au provocat alunecări de pământ și au inundat curți.

sursa: moldova1.md