Tânărul care a provocat carnagiul de la Condreanca, Strășeni, rămâne în arest

Tânărul de 22 ani, care se face vinovat de accidentul groaznic de la Codreanca, raionul Strășeni, soldat cu cinci persoane decedate și șase rănite, rămâne în arest preventiv. La demersul procurorilor, măsura privind arestarea preventivă a fost prelungită pe un termen de 30 de zile.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 18 septembrie 2024, 11:53   280
accident

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru, a declarat pentru Realitatea.md că urmărirea penală pe acest caz este în desfășurare și se întreprind măsuri în vederea identificării martorilor oculari.

„Au fost numite expertizele relevante, iar în urma concluziilor experților, se va decide privind acțiunile ulterioare”, a declarat Violina Moraru.

Amintim că tragedia s-a întâmplat sâmbătă, 10 august, în jurul orei 9:20, în apropiere de localitatea Codreanca, Strășeni. Un Opel și un Mitsubishi s-au ciocnit violent, după care au luat foc. În urma impactului puternic, o adolescentă de 17 ani, o femeie de 56 de ani, au decedat, aflându-se în mașina de model Mitsubishi. Totodată s-a stins din viață și șoferul Opelului, dar și două femei de 32 și 54 de ani, la fel aflate în aceeași mașină. În rezultat, au supraviețuit doar șoferul din Mitsubishi, cel care și se face vinovat de tragicul accident, dar și cinci copii care au ajuns la spital.

Tânărul, care se afla la volanul automobilului Mitsubishi, ar fi provocat impactul tragic, după ce ar fi ieșit la depășire pe contrasens. Acesta s-ar fi deplasat din direcția Capitalei și ar fi circulat cu viteză excesivă.

Potrivit procurorilor, tânărul de 22 de ani este cercetat în două cauze penale. În una, cea legată de accidentul din 10 august, pe faptul încălcării regulilor de securitate a circulației rutiere care a dus la decesul mai multor persoane – art.264 alin. (5) din Codul penal. Pentru această crimă, legea prevede închisoare de la 6 la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.