Moldovean dat în căutare internațională de F.Rusă, depistat de polițiștii români de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova, care era căutat, în vederea arestării, de autorităţile din Rusia, pentru săvârşirea de infracţiunii de agresiune sexuală, pe teritoriul acestui stat.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 24 noiembrie 2023, 17:13   500
reținut

În ziua de 23 noiembrie a.c, în jurul orei 12.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pasager într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii români de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era o alertă Interpol cu mențiunea persoană urmărită internațional în vederea arestării, emisă de autorităţile din Rusia, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.