UPDATE // Viorel Țentiu, șeful Centrului de Cooperare Polițienească Internațională de la Chişinău, a primit mandat de arest pentru 30 de zile

UPDATE // Șeful Interpol Moldova va sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 6 iunie 2024, 12:44   1512
CNA

Știrea Inițială

Șeful Centrului de Cooperare Polițienească Internațională de la Chişinău este unul din cei patru reținuți în ancheta ce investighează protecția persoanelor date în căutare internațională contra milioane de dolari. Viorel Țențiu a fost adus în fața instanței, iar procurorii cer 30 de zile de arest.

La ședința de judecată sunt prezenți și procurorii de caz: Veronica Dragalin, Vasile Plevan și Roman Porubin.

Șefa Procuraturii Anticorupție a declarat pentru presă că Țentiu este cercetat pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, prevăzută în art. 324, al. 3 b și c din Codul penal. Dragalin nu ne-a spus cum pledează Țentiu și nici dacă acesta colaborează cu anchetă.


Totodată, a refuzat să dea informații despre celelalte trei persoane reținute în același dosar și a spus că instituția va reveni pe parcursul zilei cu detalii.

Tențiu a refuzat să facă declarații pentru presă, la ieșirea din sala de ședințe a instanței.

(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.