UPDATE // Viorel Țentiu, șeful Centrului de Cooperare Polițienească Internațională de la Chişinău, a primit mandat de arest pentru 30 de zile

UPDATE // Șeful Interpol Moldova va sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 6 iunie 2024, 12:44   1461
CNA

Știrea Inițială

Șeful Centrului de Cooperare Polițienească Internațională de la Chişinău este unul din cei patru reținuți în ancheta ce investighează protecția persoanelor date în căutare internațională contra milioane de dolari. Viorel Țențiu a fost adus în fața instanței, iar procurorii cer 30 de zile de arest.

La ședința de judecată sunt prezenți și procurorii de caz: Veronica Dragalin, Vasile Plevan și Roman Porubin.

Șefa Procuraturii Anticorupție a declarat pentru presă că Țentiu este cercetat pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, prevăzută în art. 324, al. 3 b și c din Codul penal. Dragalin nu ne-a spus cum pledează Țentiu și nici dacă acesta colaborează cu anchetă.


Totodată, a refuzat să dea informații despre celelalte trei persoane reținute în același dosar și a spus că instituția va reveni pe parcursul zilei cu detalii.

Tențiu a refuzat să facă declarații pentru presă, la ieșirea din sala de ședințe a instanței.

Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism

Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei.