Șofer moldovean de camion, a încercat să dea șpagă în Italia unui polițist. Riscă 7 ani de închisoare

Un șofer moldovean de camion, care nu a respectat timpii de odihnă, a încercat să corupă un polițist în provincia Ferrara, oferindu-i 1.000 de euro pentru a evita o amendă și suspendarea permisului de conducere, informează Il Resto del Carlino.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 2 aprilie 2024, 12:30   556
Italia

Încercarea lui nereușită l-a adus într-o situație și mai gravă, fiind acum acuzat și de tentativă de corupție, o infracțiune care poate duce la o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Incidentul a avut loc în timpul unui control de rutină efectuat de poliția stradală.

Controlul a scos la iveală faptul că șoferul, în vârstă de 56 de ani, a condus un număr de ore peste limita legală, fără pauzele obligatorii.

Acesta, confruntat cu posibilitatea pierderii permisului de conducere și a unei amenzi consistente, a ales să facă un gest disperat.

A încercat să corupă un agent de poliție oferindu-i suma de 1.000 de euro pentru a ignora neregulile constatate.

Oferta sa a fost respinsă prompt de polițist, care l-a denunțat pe camionist pentru tentativă de corupție.

În consecință, Parchetul din Ferrara a finalizat investigațiile, iar șoferul, acum reprezentat de avocatul Luca Greco din Rimini, riscă până la 7 ani de închisoare.

CNA și PA desfășoară percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice la Agenția Rezerve Materiale

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție ai PA efectuează mai multe percheziții la 4 bănuiți, în această dimineață, într-un dosar de abuz de serviciu, care vizează presupusele ilegalități comise la organizarea procedurilor de achiziții publice la Agenția Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), desfășurate în perioada 2023-2024.

Percheziții la MAE. Este vizat șeful Direcției Consulare

Ofițerii de urmărire penală din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au descins ieri cu percheziții la Direcția Consulară a Ministerului de Externe. Potrivit bloggerului Eugen Luchianiuc, acțiunile de urmărire penală au avut loc în biroul lui Vasile Mircps, șeful Direcției Consulare.