Condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a lăsat o persoană țintuită la pat fără pensie

Procurorii de la Edineț anunță că la 28 martie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală de învinuire a unui bărbat de 32 de ani în comiterea infracțiunii de jaf.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 29 martie 2024, 10:12   210
PG

Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la data de 18 ianuarie 2024, în jurul orelor 12:30, l-a urmărit pe un bărbat de la ghişeul „Poştei Moldovei”, amplasat la intrarea în piaţa centrală din mun. Edineţ, de unde acesta a primit pensia lunară a unei persoane țintuite la pat, datorită bolii şi vârstei înaintate. Ulterior, l-a umărit până în faţa blocului locativ, unde i-a smuls din mână sacoşa unde se aflau banii în sumă de 4 385 lei, buletinul victimei și niște bonuri de plată și a rupt-o la fugă. În timp ce alerga a aruncat buletinul și bonurile jos, iar banii i-a însușit.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți. Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Procuratura Generală își reiterează angajamentul de a contribui la înfăptuirea justiției și de a proteja drepturile și siguranța cetățenilor.

Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” trimisă în instanța de judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.

O judecătoare de la CSJ a depus o plângere penală la PA împotriva vicepreședintelui Comisiei Vetting

Magistrata Curții Supreme de Justiție, Mariana Ursachi, aflată în proces de evaluare la Comisia Vetting, a depus, luni, o plângere penală la Procuratura Anticorupție împotriva vicepreședintelui comisiei, Andrei Bivol, cerând să fie examinată legalitatea încheierii de către acesta, în calitatea sa de avocat, a unor contracte de asistență juridică în litigii internaționale, cu Guvernul R. Moldova, pe care magistrata le consideră defectuoase și cu elemente infracționale, scrie anticorupție.md.