NEWS ALERT // Percheziții SIS, la Nisporeni. Primarul orașului a fost reținut

Primarul orașului Nisporeni Grigore Robu a fost reținut astăzi în urma unor percheziții efectuate de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, sub conducerea procurorilor de la Nisporeni, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 19 septembrie 2023, 15:59   2971
Robu

Potrivit surselor noastre, primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, este suspectat de fals în acte și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Solicitat telefonic, Iancu Zaporojan, șeful Procuraturii Nisporeni, a confirmat informația pentru PulsMedia.MD și susține că împreună cu primarul au fost reținuți alți doi angajați ai primăriei, arhitectorul șef al orașului, dar și șeful de la cadastru.

„Perchezițiile au fost demarate împreună cu angajații Direcției Teritoriale SIS Ungheni și ofițerii de urmărire penală de la IP Nisporeni. Primarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu și a recurs la fals în acte când aliberat un certificat de urbanism pentru autorizare construcției unui imobil cu extindere și ocupare ilegală a unui teren public. În urma acestor acțiuni a fost cauzat un prejudiciu considerabil la bugetul orașului”, a declarat Zaporojan.

Șeful Procuraturii Nisporeni a mai precizat că edilul orașului, dar și cei doi funcționari publici, au fost escortați la izolatorul din Ungheni unde urmează să-și petreacă următoarele 72 de ore.

(VIDEO) Circa 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii de investigații a Direcției Generale Antifraudă a SFS, anunță destructurarea unei scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, de către o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.