Un criminal aflat pe lista MOST WANTED a Poliţiei Române din 2016, adus în țară de către autorități

Un român aflat pe lista MOST WANTED a autorităţilor va ajunge în ţară jurul orei 20 a zilei de marţi, 8 octombrie, după ce a fost arestat în iulie, în Germania. El este condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, astfel că va fi dus direct la penitenciar.

publicat de Veronica Ciortan
marți, 8 octombrie 2024, 21:12   28
MOST WANTED

Fiind considerat un criminal periculos şi violent, Romică Fleican a ajuns pe lista MOST WANTED a Poliţiei Române la 17 iunie 2016, când Biroul SIRENE România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele acestuia, solicitându-se arestarea, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare, emis de către Tribunalul București, pentru săvârșirea unor infracțiuni de omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav și tâlhărie.

După 8 ani, Romică Fleican, care a fost arestat în iulie 2024, în Dorsten, Germania, va fi adus în ţară marţi, 8 octombrie, în jurul orei 20, şi va fi preluat de reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), care îl vor duce direct la închisoare.

Romică Fleican urmează să-şi petreacă următorii 20 de ani după gratii.


El este acuzat că, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2008, împreună cu alți trei bărbați, a intrat în incinta unei societăți comerciale din județul Ilfov, pentru a sustrage fier. Hoţii au fost surprinși de agenții de pază, pe care i-au atacat. Doi dintre aceştia au suferit răni grave, care le-au pus viaţa în pericol, în timp ce al treilea a fost ucis de cei patru bărbaţi, care l-au lovit de nenumărate ori în zona capului cu bâte, obiecte metalice şi orice le-a venit la îndemână în timpul încăierării.

După ce a fost emisă alerta Biroului SIRENE România, primele informaţii au semnalat prezenţa acestuia pe teritoriul Germaniei, astfel încât autorităţile române au efectuat un schimb de date și informații cu Biroul SIRENE Germania, în vederea depistării celui în cauză. La 16 decembrie 2016, bărbatul de 35 de ani a fost arestat în Germania, în vederea executării mandatului european de arestare, emis de către autoritățile române.

Cu toate acestea, la 3 iulie 2017, autoritățile germane au refuzat predarea infractorului către România, invocându-se aspecte privind condițiile de detenție din România, după ce a fost aplicat un indicator de validitate pe teritoriul Germaniei.

În prezent, având în vedere că motivele refuzului predării au dispărut, în sensul că în România s-au îmbunătățit condițiile de detenție, omologii germani au luat decizia de a ridica indicatorul de validitate, astfel că Romică Fleican va ajunge în România în cursul acestei seri şi va fi introdus imediat într-un penitenciar, unde urmează să execute pedeapsa de 20 de ani de închisoare.

Sursa: adevărul.ro