Femeie șantajată de „Artiom” pe „Odnoklassniki”, „WhatsApp”, „Instagram” și „Facebook”: Patru indivizi - pe banca acuzaților

Patru bărbați au fost trimiși în judecată pentru șantaj, după ce au extorcat bani de la o femeie, amenințând-o cu publicarea unor fotografii intime obținute prin rețele de socializare.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 8 octombrie 2024, 11:35   281
Rețele de socializare

Procuratura raionului Glodeni a finalizat urmărirea penală și a trimis în instanță dosarul penal în care patru bărbați, de vârste diferite, sunt acuzați de șantaj, conform art. 189 alin. 3, lit. e) din Codul Penal. Schema de șantaj, coordonată de unul dintre învinuiți aflat în Penitenciarul nr. 6 Soroca, s-a desfășurat în perioada mai-iunie 2024 și a implicat utilizarea mai multor rețele de socializare, printre care „ok.ru”, „WhatsApp”, „Instagram” și „Facebook Messenger”.

„Potrivit acuzării, autorul infracțiunii, sub identitatea falsă „Artiom”, a obținut fotografii intime de la o femeie cu care a comunicat online. Ulterior, acesta a amenințat-o cu distribuirea imaginilor dacă nu îi va oferi suma de 70.000 de lei. Partea vătămată a acceptat să plătească, iar complicii, aflați în libertate, au colectat banii extorcați, împărțindu-i în două tranșe de 50.000 și 20.000 de lei.

Prima tranșă a fost colectată în mai 2024, iar a doua în iunie 2024, când doi dintre complici s-au întâlnit cu victima în Bălți pentru a primi banii. Suma urma să fie direcționată către Penitenciarul nr. 6 Soroca, unde se afla coordonatorul schemei de șantaj.”, se arată în comunicatul emis de PA.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei patru acuzați riscă pedepse cu închisoarea de la 7 la 10 ani, precum și amenzi de până la 2350 de unități convenționale.