(FOTO) Accident în lanț, cu implicarea unui microbuz cu 20 de pasageri, la Fălești

Trei vehicule au fost implicate într-un accident în lanț, inclusiv un microbuz cu pasageri, după ce un șofer a efectuat o manevră fără a se asigura. Coliziunea a avut loc în această dimineață, în jurul orei 07:45, pe traseul R-17, din raionul Fălești.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 12 februarie 2024, 14:43   606
accident

Solicitată telefonic, Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Fălești,a declarat pentru PulsMedia:MD că în accident au fost implicate două automobile de marca Ford și Mazda, dar și un microbuz de rută de marca Volkswagen.

„În urma cercetărilor preliminare, s-a constatat că un tânăr de 25 de ani a provocat accidentul prin încălcarea regulilor de circulație. Accidentul s-a produs în momentul în care conducătorul auto al unui automobil Ford Focus a încercat să depășească un alt vehicul, încălcând marcajul rutier și neasigurându-se corespunzător. Automobilul Ford a intrat în coliziune cu un alt autovehicul de marca Mazda, care la rândul său a fost proiectat într-un microbuz de rută, de model Volkswagen”, susține Talpă.

Potrivit reprezentantului IP Fălești, din fericire în urma accidentului nicio persoană nu a suferit vătămări corporale. Toți conducătorii auto implicați au fost testați cu alcoolscopul și s-a constatat că nu se aflau sub influența alcoolului în momentul accidentului.

Conducătorul auto al automobilului Ford a primit o amendă în valoare de 1250 de lei și 6 puncte de penalizare pentru încălcarea normelor de circulație. 

sursa foto: IP Fălești
sursa foto: IP Fălești

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.