Sinteza CNA: ARBI a preluat în administrare circa 700 de mii de lei și un Lexus

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a emis un ordin de înghețare pe o sumă de peste 700 de mii de lei, în baza delegației ofițerilor de urmărire penală ai CNA și a preluat în administrare un Lexus din 2016 și alte 700 de mii de lei într-un dosar de contrabandă.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 20 noiembrie 2023, 09:54   52
ARBI

De asemenea, au fost confirmate sechestrele, aplicate de ARBI, în valoare de 4 milioane de lei și au fost depuse pe conturile trezoreriale ale Agenției mijloace bănești indisponibilizate, în numerar, (în monedă națională și valută străină) în valoare de 3 810 469 de lei.

Pentru executarea delegațiilor, ARBI a expediat mai multe solicitări către furnizorii de informație atât din interiorul țării, cât și din jurisdicții de peste hotare. În același timp, săptămâna trecută au fost recepționate răspunsuri la interpelările anterioare ale Agenției către omologii din străinătate.

La moment, ARBI are în gestiune 88 de delegații pe 60 de cauze penale în privința a 124 subiecți cu diferit statut procesual.

Medic din Chișinău, condamnat pentru malpraxis

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui medic obstetrician-ginecolog de comiterea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale.