Valută nedeclarată în sumă de 40.000 euro și 35.000 USD, depistată la 3 pasageri ai cursei Chişinău-Istanbul

În Aeroportul Internațional Chișinău, funcționarii vamali în coordonare cu polițiștii de frontieră au înregistrat trei tentative de scoatere ilegală a valutei din țară, în ultimele 72 de ore. În toate cazurile sunt vizați pasageri de la ruta „Chișinău-Istanbul”, în bagajele de mână ai acestora fiind depistată valuta nedeclarată.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 11 iunie 2024, 10:10   36
SV

Documentați sunt o femeie de 35 de ani și un bărbat de 61 de ani, ambii cetățeni străini, dar și o conațională de 49 de ani.

Astfel, nerezidenta nu a declarat despre deținerea sumei de 19.600 USD, iar al doilea străin a tăinuit prezența a 15.400 USD, fiind pasibili de sancțiune contravențională.

În cazul cetățencei Republicii Moldova care a evitat să declare organului vamal 40.000 EUR, mijlocele financiare au fost ridicate, iar acțiunile urmează să fie investigate de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

SV
SV
SV

(VIDEO) Circa 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii de investigații a Direcției Generale Antifraudă a SFS, anunță destructurarea unei scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, de către o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.