Valută nedeclarată în sumă de 40.000 euro și 35.000 USD, depistată la 3 pasageri ai cursei Chişinău-Istanbul

În Aeroportul Internațional Chișinău, funcționarii vamali în coordonare cu polițiștii de frontieră au înregistrat trei tentative de scoatere ilegală a valutei din țară, în ultimele 72 de ore. În toate cazurile sunt vizați pasageri de la ruta „Chișinău-Istanbul”, în bagajele de mână ai acestora fiind depistată valuta nedeclarată.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 11 iunie 2024, 10:10   43
SV

Documentați sunt o femeie de 35 de ani și un bărbat de 61 de ani, ambii cetățeni străini, dar și o conațională de 49 de ani.

Astfel, nerezidenta nu a declarat despre deținerea sumei de 19.600 USD, iar al doilea străin a tăinuit prezența a 15.400 USD, fiind pasibili de sancțiune contravențională.

În cazul cetățencei Republicii Moldova care a evitat să declare organului vamal 40.000 EUR, mijlocele financiare au fost ridicate, iar acțiunile urmează să fie investigate de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

SV
SV
SV

(FOTO) „Frankenstein” de lux la PTF Oancea. Mercedes GLE din Germania, cu portieră și haion de la un alt Mercedes furat acum 3 ani din Anglia, adus de un microbuz în R.Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, un autoturism de lux, pe care erau montate componente de la un autoturism similar, declarat furat de către autoritățile din Marea Britanie, din anul 2021.

(FOTO) Noi detalii despre tragicul accident, cu implicarea unui BMW, la Cahul. Pasagerul decedat - un adolecent de 17 ani

Noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un accident rutier, în urma căruia un minor a decedat. Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de 22 de ani în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW, având doi pasageri printre care și un minor de 17 ani, nu s-a isprăvit cu conducerea mașinii și a derapat de pe traseu și s-a răsturant, anunță IGP: