(VIDEO) Propagandistul rus Alexander Korobov, poreclit Crab, a fost lichidat. Serviciile speciale ucrainene: „Fiecare crimă de război va fi pedepsită cu dreptate”

Propagandistul rus Alexander Korobov, cunoscut sub numele de Crab, a fost eliminat la Belgorod pe 15 septembrie 2024, conform raportărilor Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 18 septembrie 2024, 18:31   851
CER

Alexander Korobov, poreclit Crab, a fost eliminat la Belgorod pe 15 septembrie. El a lucrat pentru canalul Rusia 1 și a creat materiale de propagandă pentru Ministerul rus al Apărării, potrivit Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina.


Potrivit informațiilor de la Defense Intelligence of Ukraine, la 15 septembrie 2024, în Belgorod, propagandistului rus Alexander Korobov, cunoscut sub numele de Crab, i-a fost fisurat craniul. Complicele la crime de război și la genocidul poporului ucrainean de către Kremlin a murit din cauza rănilor”, se arată în comunicatul Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina, citat de RBC Ukraine.




Propagandistul rus Alexander Korobov, poreclit Crab, a fost lichidat. Serviciile speciale ucrainene: „Fiecare crimă de război va fi pedepsită cu dreptate”

Serviciile de informații ucrainene au raportat că Alexander Korobov, cunoscut sub numele de Crab, a activat pentru canalul Russia 1, unde a condus biroul din Belgorod. În cadrul emisiunilor conduse de Olguța Skabeeva, Korobov a promovat deschis criminalii de război ruși. Pe lângă activitatea sa pentru Russia 1, el a creat și conținut pentru canalul Zvezda, asociat cu Ministerul rus al Apărării. Korobov a fost, de asemenea, recompensat cu premii de către președintele Vladimir Putin pentru contribuțiile sale.

Originar din Komsomolsk-on-Amur, în Kraiul Khabarovsk din Rusia, propagandistul rus locuia în Belgorod. El călătorea ocazional la Moscova pentru instrucțiuni.

Printre alte atribuții, Korobov a desfășurat activități și în regiunile ucrainene ocupate temporar, inclusiv în Donețk și Luhansk.

Crab nu numai că a lucrat la propaganda rusă, dar a și participat personal la crime de război grave împotriva Ucrainei”, a declarat Defense Intelligence of Ukraine.

Serviciul de Informații al Apărării al Ucrainei reamintește că fiecare crimă de război va fi pedepsită cu dreptate. Glorie Ucraina!”, se adaugă în comunicat.

Un alt cunoscut actor rus și susținător al politicii Kremlinului, Evgheni Șișhov, a fost ucis de apărătorii ucraineni. El a plecat la război pentru a ucide ucraineni ca voluntar, informează sursa citată.

Sursa: adevărul.ro