Conducerea PSDE, întâlniri cu numeroși lideri social-democrați la Consiliul Internaționalei Socialiste, în Spania

Conducerea Partidului Social Democrat European s-a întâlnit, în marja Consiliului Internaționalei Socialiste de la Madrid, Spania, cu numeroase delegații din partea partidelor social-democrate din Europa și din lume, între care: Spania, Finlanda, Albania, Muntenegru, Serbia, Mexic, Brazilia, Ucraina și Kazahstan.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 26 februarie 2024, 14:03   37
PSDE

Discuțiile au vizat implicarea mai puternică a social-democraților în depășirea provocărilor la nivel global, precum criza energetică, schimbările climatice și războiul din Ucraina. A fost menționată importanța solidarității socialiste în găsirea soluțiilor pentru aceste provocări și în asigurarea păcii în regiune.

,,Democrația, progresul economic și social sunt principalele preocupări ale social-democraților. Părțile au convenit să consolideze colaborarea și să inițieze noi proiecte de cooperare dintre partidele social-democrate, vocea cărora se face tot mai auzită pe mapamond.” se menționează în comunicat.

Consiliul Internaționale Socialiste s-a desfășurat în perioada 23-25 februarie 2024, la Madrid, Spania, și a reunit numeroși lideri social-democrați din Europa și din lume.

Lilian Carp despre crearea blocului „Victoria”: „Șor, nemijlocit, întreprinde acțiuni de destabilizare a R. Moldova în interesul Federației Ruse”

Din punct de vedere politic, crearea blocului de opoziție „Victoria” la Moscova este o trădare de patrie. O spune președintele comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp. Potrivit deputatului PAS, reprezentanții grupului Șor acționează vădit în interesul Federației Ruse, iar Procuratura urmează să se pronunțe tranșant dacă aceste acțiuni cad sub incidența articolului 337 din Codul Penal: trădare de patrie, notează IPN.