Bărbat, condamnat la 9 ani de închisoare, pentru că și-a bătut amicul de pahar până la moarte

Prin sentința Judecătoriei Edineţ, sediul Briceni din 08 aprilie 2024, un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale, care a dus la decesul victimei şi i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani cu executare în penitenciar de tip închis.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 11 aprilie 2024, 10:59   64
Condamnat

Sentința este cu drept de apel.

Potrivit învinuirii înaintate de acuzatorii de stat, la 10 noiembrie 2023, în jurul orei 20:00, inculpatul, fiind în stare de ebrietate, aflându-se în casa concubinei sale din raionul Briceni, după ce a consumat băuturi alcoolice (vodcă) împreună cu femeia și un consătean în vârstă de 50 de ani, a început a se certa cu bărbatul, pentru că ultimul nu dorea să plece acasă.

Pe fundalul relațiilor ostile apărute în urma consumului de alcool, inculpatul, având intenția de a se răzbuna pentru că a fost numit cu cuvinte necenzurate de către consătean, i-a aplicat cel puțin 16 lovituri cu pumnii și picioarele pe toată suprafața corpului.

În consecință, victima a fost internată în Spitalul Raional Briceni, secția de reanimare, cu diferite traumatisme, în rezultatul cărui fapt, peste o săptămână a decedat.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate, cauza fiind expediată în instanța de judecată în baza acordului de recunoaștere a vinovăției.

Un tânăr, condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracțiuni la Leova și Chișinău

Procuratura municipiului Chișinău anunță că, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Leova, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 4 episoade de jaf, 2 episoade de violare de domiciliu, un huliganism și o infracțiune de privare ilegală de libertate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani și 6 luni.