Fostul avocat al ex-premierului Vlad Filat, obligat de instanță să dezmintă declarațiile făcute despre clientul său

Igor Popa, fost avocat al ex-premierului Vlad Filat, a fost obligat de instanță să dezmintă declarațiile făcute despre clientul său în cadrul unei emisiuni televizate, precum și în timpul unei conferințe de presă, scrie Bizlaw.md.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 6 iunie 2024, 18:09   579
Popa

Igor Popa, fost avocat al ex-premierului Vlad Filat, a fost obligat de instanță să dezmintă declarațiile făcute despre clientul său în cadrul unei emisiuni televizate, precum și în timpul unei conferințe de presă.

Astăzi, Vlad Filat a obținut câștig de cauză în acțiunea civilă pentru apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale înaintată în judecată încă în urmă cu aproape patru ani.

Dezmințirile urmează să fie difuzate prin aceleași modalități prin care s-au răspândit informațiile false și defăimătoare. 

Amintim că, în data de 7 decembrie 2020, Comisia de etică și disciplină a Uniunii Avocaților i-a retras licența de apărător lui Igor Popa.

Avocatul lui Igor Popa, Vitalie Zama, susține că decizia de astăzi a fost emisă în lipsa sa și a clientului său deși a cerut amânarea ședinței. ”Prin decizia instanței de a continua ședința și de a examina cauza civilă în fond în lipsa reprezentantului legal, s-au încălcat flagrant dreptul constituțional la apărare și dreptul la un proces echitabil, prevăzute de legislația națională și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), susține Zama.

(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.