Fostul avocat al ex-premierului Vlad Filat, obligat de instanță să dezmintă declarațiile făcute despre clientul său

Igor Popa, fost avocat al ex-premierului Vlad Filat, a fost obligat de instanță să dezmintă declarațiile făcute despre clientul său în cadrul unei emisiuni televizate, precum și în timpul unei conferințe de presă, scrie Bizlaw.md.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 6 iunie 2024, 18:09   565
Popa

Igor Popa, fost avocat al ex-premierului Vlad Filat, a fost obligat de instanță să dezmintă declarațiile făcute despre clientul său în cadrul unei emisiuni televizate, precum și în timpul unei conferințe de presă.

Astăzi, Vlad Filat a obținut câștig de cauză în acțiunea civilă pentru apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale înaintată în judecată încă în urmă cu aproape patru ani.

Dezmințirile urmează să fie difuzate prin aceleași modalități prin care s-au răspândit informațiile false și defăimătoare. 

Amintim că, în data de 7 decembrie 2020, Comisia de etică și disciplină a Uniunii Avocaților i-a retras licența de apărător lui Igor Popa.

Avocatul lui Igor Popa, Vitalie Zama, susține că decizia de astăzi a fost emisă în lipsa sa și a clientului său deși a cerut amânarea ședinței. ”Prin decizia instanței de a continua ședința și de a examina cauza civilă în fond în lipsa reprezentantului legal, s-au încălcat flagrant dreptul constituțional la apărare și dreptul la un proces echitabil, prevăzute de legislația națională și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), susține Zama.

Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism

Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei.