Bărbat din Drochia, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor și tentativă de omor

Procuratura raionului Drochia informează despre condamnarea unei persoane din raionul Drochia pentru comiterea infracțiunilor de omor și tentativă de omor.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 26 februarie 2024, 12:08   599
Drochia

Potrivit învinuirii, la data de 31 mai 2023, pe timp de seară, inculpatul, în vârstă de 39 de ani, în urma iscării unui conflict verbal cu un consătean de al său în vârstă de 70 de ani, cu deosebită cruzime, i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele, inclusiv în zona capului, provocând decesul acestuia.

Tot el, acționând cu același scop infracțional, din aceleași motive, a atacat-o și pe concubina bărbatului, o femeie de 64 de ani, aplicându-i lovituri similare. 

Potrivit raportului de expertiză judiciară medico-legală victimei i-au fost provocate leziuni corporale sub forma de „Contuzie cerebrală gr.4, fractura oaselor nazale cu deplasare, plăgi contuze a feței, plagă deschisă a regiunii maxilare, edemele ambelor buze”, care se califică ca vătămare corporală gravă, periculoasă pentru viață. Din cauze independente de voința făptuitorului, acesta nu a omorât a doua victimă, deoarece în timp util la fața locului au intervenit angajații poliției, care au curmat acțiunile acestuia, și ambulanța, care a acordat în timp util asistența medicală de urgență.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, iar la 22 februarie 2024, de către Judecătoria Drochia, sediul Central, acesta a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor imputate și condamnat la 23 de ani de închisoare.

Sentința nu este definitivă și este susceptibilă de atac la Curtea de Apel Bălți.  

În două zile, s-a pricopsit cu aproape 1 milion de lei. Un alt membru al grupării specializate în escrocherii cu „accidente rutiere” condamnat la 7 ani de închisoare

Procuratura municipiului Chișinău anunță că printr-o sentință, recent pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr în vârstă de 25 de ani, originar din Ucraina, a fost recunoscut vinovat pentru comiterea infracțiunii de escrocherie, cu cauzarea de daune în proporții considerabile, fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 7 ani, cu amendă în mărime de 2 500 unități convenționale, echivalentul a 125 000 lei.

Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” trimisă în instanța de judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.