UPDATE// Mii de cartușe „s-au transformat” în nisip și pietre la BPDS „Fulger”. Cernăuțean confirmă

UPDATE // Solicitat telefonic, Viorel Cerănuțeanu, șeful IGP, a confirmat pentru PulsMedia.MD informațiile anunțate anterior de noi în exclusivitate cu referire la surse.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 6 februarie 2024, 16:18   4268
BPDS „Fulger”

Șeful Politiei Naționale, Viorel Cernăuțeanu a declarat  că a fost pornită o anchetă, după ce s-a aflat despre dispariția  încărcăturii de cartușe. 

UPDATE // Cu puțin timp în urmă la BPDS „Fulger” a venit și Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne.

Totodată, ofițerii de la IP Buiucani ar fi inițiat un proces penal în cazul dispariției celor 3200 de cartușe de la BPDS „Fulger”

Știrea Inițială

Stare de alertă la Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a MAI, după ce în această după-amiază s-a stabilit că au dispărut mii de cartușe. Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, dar și grupul operativ de la IP Buiucani, s-ar fi deplasat la fața locului, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, în această după-amiază, în jurul 14:00, în timpul unor ferificări de rutină în camera de păstrare a armamentului BPDS „Fulger”, s-a stabilit că dintr-o ladă au dispărut aproximativ 3200 de cartușe.

În locul cartușelor care urmau să se afle în lada cu pricina, cei care efectuau controlul au dat doar peste nisip și pietre.

 Lafața locului de urgență a intervenit șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, dar și grupul operativ din cadrul IP Buiucani a Direcției de Poliției a mun.Chișinău.

A fost inițiată o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care au dispărut cele 3 200 de cartușe, dar și pentru a indentifica vinovatul.

Știrea se actualizează.

(FOTO) Cu „heroina la colțun”, într-o mașină cu moldoveni. O spaniolă s-a pornit în R.Moldova, dar riscă să stea după gratii în România

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit în bagajul unei tinere din Spania, 86 de grame substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea femeii, pentru săvârșirea infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din țară, fără drept, de droguri de risc și trafic de droguri de risc.