Judecătorul Alexei Paniș, candidat la CSM, va fi audiat repetat de Comisia Pre-Vetting în contextul evaluării reluate

Judecătorul Alexei Paniș, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), va fi audiat vineri, 7 iunie, de către Comisia Pre-Vetting în contextul evaluării reluate. Interviul va fi public și se va desfășura prin intermediul platformei Zoom, începând cu ora 16:00, scrie Realitatea.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 6 iunie 2024, 12:15   159
Paniș
„Audierea se încadrează în procedura de evaluare reluată a candidatului, dispusă de Curtea Supremă de Justiție care a admis contestația acestuia.Doritorii de participa sunt rugați să notifice în prealabil Secretariatul Comisiei la secretariat@vettingmd.com până vineri, 7 iunie 2024, ora 13:00, pentru a primi linkul cu care se vor putea conecta la ședință. În notificare, în mod obligatoriu, se va indica numele și prenumele participantului, precum și organizația pe care o reprezintă (dacă este relevant). Pe parcursul audierii, participanții la interviu din rândul societății civile, mass media și publicul larg nu vor putea filma, fotografia sau interveni cu întrebări către candidată sau membrii Comisiei. Nerespectarea acestor reguli, se va solda cu eliminarea din ședința ZOOM”, informează Comisia.

După încheierea audierii, înregistrările video în limbile română și engleză vor fi publicate pe paginile web a Comisiei Pre-Vetting.

Amintim că în februarie 2024 s-a aflat despre faptul că Procuratura Anticorupție (PA) verifică acțiunile unor angajați ai Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma unei plângeri depusă de judecătorul Alexei Paniș, privind refuzul șefei statului de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă, în baza unor informații oferite de CNA. Despre asta a anunțat magistratul, într-o declarație publică, la care a anexat și răspunsul Procuraturii Anticorupție (PA) în acest sens.

Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism

Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei.