Judecătorul Alexei Paniș, candidat la CSM, va fi audiat repetat de Comisia Pre-Vetting în contextul evaluării reluate

Judecătorul Alexei Paniș, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), va fi audiat vineri, 7 iunie, de către Comisia Pre-Vetting în contextul evaluării reluate. Interviul va fi public și se va desfășura prin intermediul platformei Zoom, începând cu ora 16:00, scrie Realitatea.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 6 iunie 2024, 12:15   170
Paniș
„Audierea se încadrează în procedura de evaluare reluată a candidatului, dispusă de Curtea Supremă de Justiție care a admis contestația acestuia.Doritorii de participa sunt rugați să notifice în prealabil Secretariatul Comisiei la secretariat@vettingmd.com până vineri, 7 iunie 2024, ora 13:00, pentru a primi linkul cu care se vor putea conecta la ședință. În notificare, în mod obligatoriu, se va indica numele și prenumele participantului, precum și organizația pe care o reprezintă (dacă este relevant). Pe parcursul audierii, participanții la interviu din rândul societății civile, mass media și publicul larg nu vor putea filma, fotografia sau interveni cu întrebări către candidată sau membrii Comisiei. Nerespectarea acestor reguli, se va solda cu eliminarea din ședința ZOOM”, informează Comisia.

După încheierea audierii, înregistrările video în limbile română și engleză vor fi publicate pe paginile web a Comisiei Pre-Vetting.

Amintim că în februarie 2024 s-a aflat despre faptul că Procuratura Anticorupție (PA) verifică acțiunile unor angajați ai Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma unei plângeri depusă de judecătorul Alexei Paniș, privind refuzul șefei statului de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă, în baza unor informații oferite de CNA. Despre asta a anunțat magistratul, într-o declarație publică, la care a anexat și răspunsul Procuraturii Anticorupție (PA) în acest sens.

(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.