Bărbat condamnat la 10 ani de închisoare pentru omorul amicului de pahar

Procuratura raionului Briceni anunță despre pronunțarea unei sentințe de condamnare într-o cauză penală pornită de către Inspectoratul de Poliție Briceni, sub conducerea Procuraturii raionului Briceni, pe faptul comiterii infracțiunii de omor

publicat de Anatol Chirilov
luni, 1 aprilie 2024, 09:37   103
condamnat

Cauza penală a fost expediată în judecată la 29 decembrie 2023, în baza acordului de recunoaștere a vinovăției, iar prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni din 27 martie 2024, inculpatul a fost recunoscut vinovat în comiterea infracțiunii imputate și i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis și încasarea cheltuielilor judiciare în mărime de 38.120 lei.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventive - arestul preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare. Sentința este cu drept de apel.

Potrivit învinuirii înaintate de acuzatorii de stat de la Briceni, în noaptea lui 03 noiembrie 2023, inculpatul, aflându-se la domiciliul său, amplasat într-un sat din raionul Briceni, fiind în stare de ebrietate, pe fundalul unei neînțelegeri spontane cu amicul său de pahar, a luat un cuțit și i-a aplicat ultimului trei lovituri, două în regiunea abdomenului și una în regiunea inimii.

În urma leziunilor suportate, victima a fost transportată la lnstituția Medico-Sanitară Publică „Spitalul raional Briceni”, unde a decedat în aceeași zi.

Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” trimisă în instanța de judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.

O judecătoare de la CSJ a depus o plângere penală la PA împotriva vicepreședintelui Comisiei Vetting

Magistrata Curții Supreme de Justiție, Mariana Ursachi, aflată în proces de evaluare la Comisia Vetting, a depus, luni, o plângere penală la Procuratura Anticorupție împotriva vicepreședintelui comisiei, Andrei Bivol, cerând să fie examinată legalitatea încheierii de către acesta, în calitatea sa de avocat, a unor contracte de asistență juridică în litigii internaționale, cu Guvernul R. Moldova, pe care magistrata le consideră defectuoase și cu elemente infracționale, scrie anticorupție.md.