Convenția fiscală, o nouă etapă în relațiile economice și investiționale moldo-franceze

Astăzi a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile Convenției se pun în aplicare începând cu 1 ianuarie 2025.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 23 aprilie 2024, 16:15   4
FR vs RM

Implementarea Convenției va contribui la dezvoltarea relațiilor economice moldo-franceze prin eliminarea dublei impuneri a persoanelor fizice şi juridice, și va spori nivelul de atractivitate a țării noastre pentru investitorii francezi prin crearea unui cadru legal și fiscal propice pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

De asemenea, Convenția are drept scop consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări, prin asigurarea coordonării acțiunilor dintre Părți și a schimbului eficient și operativ de informații în domeniul de referință. Astfel, vor fi susținute eforturile pentru avansarea dialogului economic moldo-francez, a fluxurilor comerciale și a realizării proiectelor investiționale de interes comun.

Ulianovschi: Din respect față de orice votant și electorat, am decis că este bine să accept orice invitație unde pot asculta opiniile tuturor actorilor politici

În contextul acuzațiilor aduse de către PAS cu privire la întâlnirea mai multor actori politici înaintea desemnării candidaților pentru alegerile prezidențiale, ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care deja și-a anunțat candidatura a venit cu o reacție urmare a interpretărilor eronate apărute în presă și pe diverse rețele de socializare.