Convenția fiscală, o nouă etapă în relațiile economice și investiționale moldo-franceze

Astăzi a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile Convenției se pun în aplicare începând cu 1 ianuarie 2025.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 23 aprilie 2024, 16:15   2
FR vs RM

Implementarea Convenției va contribui la dezvoltarea relațiilor economice moldo-franceze prin eliminarea dublei impuneri a persoanelor fizice şi juridice, și va spori nivelul de atractivitate a țării noastre pentru investitorii francezi prin crearea unui cadru legal și fiscal propice pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

De asemenea, Convenția are drept scop consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări, prin asigurarea coordonării acțiunilor dintre Părți și a schimbului eficient și operativ de informații în domeniul de referință. Astfel, vor fi susținute eforturile pentru avansarea dialogului economic moldo-francez, a fluxurilor comerciale și a realizării proiectelor investiționale de interes comun.

Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului R.Moldova: ,,Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori și Stema de Stat”

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a publicat o poză cu fiica sa, de la un turneu de tenis din Canada, în care a transmis sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.

Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.