Ucraina afirmă că a lovit un depozit de muniție din Rusia: „Focul arde în continuare”

Ucraina afirmă că a lovit marţi un depozit de muniţie al armatei ruse în regiunea rusă Voronej, situată la frontiera cu Ucraina, care a provocat un incendiu de amploare la faţa locului.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 25 iunie 2024, 14:14   15
Ucraina

„În 25 iunie, un depozit de muniţii al armatei ruse agresoare a fost lovit în regiunea Voronej", a indicat într-un comunicat Direcţia principală de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) în cursul dimineţii, potrivit AFP, potrivit Agerpres.  Potrivit acestei surse, operaţiunea a fost efectuată de forţele GUR. 

„Un incendiu s-a declanşat la acest depozit cu obuze, cu o suprafaţă totală de 3.500 m2", şi-a exprimat satisfacţia ministerul ucrainean, precizând că „focul arde în continuare". Canalul televiziunii de stat din Rusia Vesti a difuzat imagini cu o coloană de fum ridicându-se spre cer în regiunea Voronej, unde „două localităţi au fost atacate de Ucraina", la circa 50 km de frontieră. 

Guvernatorul acestei regiuni ruse, Aleksandr Gusev, a indicat pe Telegram că a avut loc o „detonare de obiecte explozive în districtul Olhovatski", după ce semnalase că două districte fuseseră „atacate de Ucraina în cursul nopţii". Kievul încearcă în ultimele luni să lovească pe teritoriul rus, bazele din spatele frontului ale forţelor Moscovei, situri în general utilizate pentru a ataca, cu ajutorul rachetelor sau dronelor, oraşe şi structuri energetice ucrainene.

sursa: digi24.ro