Viena rămâne pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii al The Economist Intelligence Unit

Viena a obţinut din nou titlul de cel mai plăcut oraş din lume, iar Tel Avivul înregistrează cea mai importantă cădere din cauza Războiului din Fâşia Gaza, potrivit unui raport anual al The Economist Intelligence Unit (EIU), relatează AFP.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 28 iunie 2024, 16:50   17
Viena

Capitala austriacă, pe primul loc în 2018 şi 2019, cu spaţiile sale verzi, oferta sa culturală importantă şi serviciile de calitate a revenit în 2022 în clasamentul realizat de The Economist Intelligence Unit (EIU), o celulă de cercetare şi analiză afiliată săptămânalului britanic.

Ea este urmată în top de Copenhaga, în Danemarca, oraşele elveţiene Zurich şi Geneva, australiene Melbourne şi Sydney, Calgary în Canada sau Osaka, în Japonia.

Parisul urcă uşor în clasament, pe poziţia 21, la egalitate cu Berlinul,

New Yorkul rămâne pe locul 70, iar Moscova se clasează pe locul 98.

Calitatea vieţii a progresat, în medie, în lume, însă ”această îmbunătăţire este marginală din cauza unor conflicte geopolitice, tulburări sociale şi o criză a locuinţelor”, se arată în studiu.

În Orientul Mijlociu, Tel Avivul a coborât 20 de locuri în clasament, din cauza Războiului în Fâşia Gaza, în urma atacului de 7 octombrie.

Invazia Ucrainei de către Rusia menţine Kievul în coada clasamentului, pe locul 165.

Oraşul sirian Damasc, devastat de 13 ani de război civil, rămâne cel mai neprimitor oraş din lume.

Stabilitatea Europei a fost afectată de o multiplicare a manifestaţiilor ”în diverse domenii”, împotriva ascensiunii extremei drepte, politicii agricole a Uniunii Europene (UE) sau imigraţiei, notează EIU.

Studiul cuprinde 173 de oraşe, evaluate pe baza a 30 de criterii în domeniile stabilităţii, sistemului de sănătate, culturii, mediului, educaţiei şi infrastructurii.

Doi miniştri au fost arestaţi şi demişi pe motiv că i-ar fi făcut vrăji preşedintelui din Maldive

Maldive, naţiunea insulară din Oceanul Indian cunoscută pentru plajele sale şi care se bucură în general de stabilitate politică, este zguduită în aceste zile de acuzaţii bizare de magie neagră în care sunt implicaţi oficiali de rang înalt, relatează The Times of India, preluat de News.ro. Duminica trecută, poliţia din Maldive a arestat doi miniştri, împreună cu alte două persoane, ale căror identităţi nu au fost dezvăluite, pentru că i-ar fi făcut vrăji preşedintelui ţării, Mohamed Muizzu.