(VIDEO) Afacere cu droguri pe Telegram. Suspectul reținut pentru 72 de ore

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu cei de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Ciocana, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun.Chișinău-Oficiul Ciocana, au deconspirat activitatea infracțională a unui bărbat de 31 de ani, suspectat de realizarea substanțelor narcotice prin intermediul aplicației Telegram.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 30 septembrie 2024, 11:25   173
droguri

În urma măsurilor speciale de investigație şi a acţiunilor de urmărire penală, oamenii legii au stabilit că suspectul procura  droguri de diferite tipuri, prin intermediul aplicaţiei „Telegram”,   iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin rețelele de plăţi electronice. Apoi banii erau transferaţi pe alte conturi curente înregistrate în băncile comerciale din Republica Moldova pe numele persoanelor interpuse.

În cadrul efectuării percheziției la domiciliul suspectului din municipiul  Chișinău au fost depistate și ridicate 1100 grame de hașiș, 500 grame de PVP (sare), 300 de grame de marijuana, mefedronă și  telefoane mobile.

Valoarea totală a drogurilor ridicate, pe piața neagră ar valora 700.000 de lei.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar conform legislației în vigoare persona culpabilă de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare se întreprind acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane implicate în acest caz.