(VIDEO) „Nuntă în afara legii” // Schema ingenioasă a unui bărbat prin care organiza migrația ilegală a turcilor prin R.Moldova în UE

Ofițerii Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI și procurorii PCCOCS, anunță reținerea unui bărbat din Azerbaidjan pentru organizarea transportării ilegale a 10 solicitanți din Turcia spre Uniunea Europeană, cu tranzitarea Moldovei.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 16 noiembrie 2023, 09:58   684
igp

Potrivit unui comunicat al IGP este vorba despre un bărbat de 34 de ani care își deservea clienții în baza unei taxe ce varia între 6500 până la 8000 euro de la fiecare migrant.

„Astfel, pe parcursul anului 2023, acesta ar fi creat un grup infracțional bine organizat în scopul tranzitării Moldovei spre Uniunea Europeană, prin înțelegere prealabilă cu cetățeni ai Turciei. Acesta a desfășurat activitate infracțională atât în Moldova, cât și în Ucraina, iar pentru ca să-și ascundă intenția de transportare ilegală a migranților în UE, bărbatul le trimitea victimelor în Turcia invitații la propria nuntă”, se menționează în comunicat.

Bărbatul a fost denunțat autorităților de un grup de migranți, cărora autoritățile de la frontieră nu le-au permis traversarea hotarului și, prin urmare, au revenit în hotel și au achitat cazarea de circa o săptămână, deși acesta le promisese „rezolvarea” situației în doar câteva zile, iar ulterior nici nu răspundea la apeluri.


Așa cum ulterior acesta se afla în Ucraina, bărbatul a fost anunțat în căutare internațională de Centrul pentru combaterea traficului de persoane a INI, la solicitarea PCCOCS, în vara anului 2023. Ulterior extrădării lui autorităților din Moldova cu suportul Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP, învinuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

(VIDEO) Circa 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii de investigații a Direcției Generale Antifraudă a SFS, anunță destructurarea unei scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, de către o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.