(VIDEO) Bărbat din capitală, reținut în flagrant de CNA. Ar fi încercat să soluționeze o sesizare depusă la poliție în schimbul a 7000 de euro

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au reținut în flagrant un bărbat din Chișinău într-un dosar de trafic de influență. Acesta a fost prins după primirea sumei de 7000 de euro, transmisă sub controlul CNA.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 28 mai 2024, 13:33   847
CNA

În fapt, persoana ar fi susținut că are influență asupra unor angajați ai Inspectoratului Național de Investigații și că îi poate determina să soluționeze favorabil o sesizare înregistrată în Registrul de evidență a altor informații cu privire la infracțiuni și incidente. Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi pretins, acceptat și primit 7000 de euro pentru pretinsa influențare a polițiștilor.

În urma acțiunilor întreprinse de CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chişinău, persoana implicată în comiterea infracțiunii de trafic de influență a fost reținută pentru o perioadă de 72 ore și urmează a fi plasată în izolatorul CNA.

Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

(VIDEO) Circa 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii de investigații a Direcției Generale Antifraudă a SFS, anunță destructurarea unei scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, de către o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.