(VIDEO) Bărbat din capitală, reținut în flagrant de CNA. Ar fi încercat să soluționeze o sesizare depusă la poliție în schimbul a 7000 de euro

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au reținut în flagrant un bărbat din Chișinău într-un dosar de trafic de influență. Acesta a fost prins după primirea sumei de 7000 de euro, transmisă sub controlul CNA.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 28 mai 2024, 13:33   862
CNA

În fapt, persoana ar fi susținut că are influență asupra unor angajați ai Inspectoratului Național de Investigații și că îi poate determina să soluționeze favorabil o sesizare înregistrată în Registrul de evidență a altor informații cu privire la infracțiuni și incidente. Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi pretins, acceptat și primit 7000 de euro pentru pretinsa influențare a polițiștilor.

În urma acțiunilor întreprinse de CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chişinău, persoana implicată în comiterea infracțiunii de trafic de influență a fost reținută pentru o perioadă de 72 ore și urmează a fi plasată în izolatorul CNA.

Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

(VIDEO) Scandalul cu implicarea fratelui procurorului Lilian Cociu. IGP: A fost concediat și lipsit de legitimația de serviciu

Ofițerul Din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice a INI, Alexandru Cociu, tot el fiind și fratele procurorului Lilian Cociu, care s-a dat în spectacol în fața agenților de patrulare la Aeroportul Internațional Chișinău, în seara zilei de 24 Iulie curent, a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special, fiindu-i ridicată legitimația de serviciu.