Cristina Gherasimov a avut o convorbire telefonică cu Martin Dvořák, ministrul Afacerilor Europene al Cehiei

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o convorbire telefonică cu Martin Dvořák, ministrul Afacerilor Europene al Cehiei.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 27 februarie 2024, 11:22   24
Gherasimov and Martin

În cadrul discuției, oficialii au abordat evoluțiile de pe agenda de integrare europeană, inclusiv primii pași pe care țara noastră îi întreprinde în evaluarea alinierii legislației naționale cu cea a UE. În context, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a mulțumit pentru sprijinul acordat de Cehia în obținerea votului pozitiv pentru lansarea negocierilor de aderare.

De asemenea, părțile au discutat despre progresul înregistrat în implementarea ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene, fiind subliniat angajamentul ferm al autorităților Republicii Moldova de a avansa pe agenda de reforme.

(VIDEO) Andrei Năstase, îndemn către ambasadori: „Moldova are nevoie de sprijinul dumneavoastră. Nu permiteți unei guvernări corupte să distrugă ultimul nostru ideal”

Politicianul Andrei Năstase îndeamnă ambasadorii acreditați la Chișinău să analizeze datele ultimului sondaj, făcut public, care demonstrează că actuala guvernare a eșuat în soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii. „Moldova are nevoie de sprijinul dvs. mai mult ca oricând, vă rog să nu permiteți unei guvernări corupte și abuzive să distrugă și ultimul nostru ideal – de a ne integra în UE”, a declarat Andrei Năstase.

Maia Sandu, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi, lideri în preferințele cetățenilor la prezidențiale

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota cu Maia Sandu. La mare diferență se află Alexandr Stoianoglo – 11,5% (candidatul susținut de PSRM) și Renato Usatîi – 10,8%, arată Barometrul socio-politic (mai 2024), realizat de IMAS. Dacă s-ar lua în calcul doar respondenții care au opțiune de vot, 41,5% ar vota cu Maia Sandu,14,2% cu Alexandr Stoianoglo și 13,3% cu Renato Usatîi.