Cristina Gherasimov a avut o convorbire telefonică cu Martin Dvořák, ministrul Afacerilor Europene al Cehiei

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o convorbire telefonică cu Martin Dvořák, ministrul Afacerilor Europene al Cehiei.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 27 februarie 2024, 11:22   13
Gherasimov and Martin

În cadrul discuției, oficialii au abordat evoluțiile de pe agenda de integrare europeană, inclusiv primii pași pe care țara noastră îi întreprinde în evaluarea alinierii legislației naționale cu cea a UE. În context, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a mulțumit pentru sprijinul acordat de Cehia în obținerea votului pozitiv pentru lansarea negocierilor de aderare.

De asemenea, părțile au discutat despre progresul înregistrat în implementarea ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene, fiind subliniat angajamentul ferm al autorităților Republicii Moldova de a avansa pe agenda de reforme.

Lilian Carp despre crearea blocului „Victoria”: „Șor, nemijlocit, întreprinde acțiuni de destabilizare a R. Moldova în interesul Federației Ruse”

Din punct de vedere politic, crearea blocului de opoziție „Victoria” la Moscova este o trădare de patrie. O spune președintele comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp. Potrivit deputatului PAS, reprezentanții grupului Șor acționează vădit în interesul Federației Ruse, iar Procuratura urmează să se pronunțe tranșant dacă aceste acțiuni cad sub incidența articolului 337 din Codul Penal: trădare de patrie, notează IPN.