Deputat din UTA Găgăuzia, trimis pe banca acuzaților pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui deputat în UTA Găgăuzia, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Urmărirea penală a fost pornită în martie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 16 noiembrie 2023, 09:16   230
judecată

Potrivit unui comunicat al PA, învinuitul, în perioada lunii octombrie 2019-august 2021, a pretins și primit în trei tranșe de la denunțător, mijloace bănești în sumă totală de 12 000 euro, susținând că prin intermediul altor persoane are influență asupra judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, care examina cauza civilă în cadrul căreia, denunțătorul avea calitatea de pârât.

„Cauza civilă nu a fost soluționată în favoarea denunțătorului. Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani”, se menționează în comunicat.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism

Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei.