(VIDEO) Ofițerii INI au deconspirat activitatea infracțională a unui grup de persoane suspectate de realizarea substanțelor narcotice

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu cei de urmărire penală ai Inspectoratului de poliție Ciocana au deconspirat activitatea infracțională a unui grup de persoane suspectate de realizarea substanțelor narcotice.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 28 mai 2024, 13:44   402
igp

În timpul documentării, timp trei luni, polițiștii au stabilit că drogurile erau procurate prin intermediul aplicației  „Telegram”, iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin rețelele de plăţi electronice.

În urma măsurilor speciale de investigație și acţiunilor de urmărire penală a fost deconspirată activitatea infracțională a unui bărbat de 27 de ani din capitală, care a creat și administrat un canal din aplicația Telegram specializat în comercializarea substanțelor narcotice.

În timpul percheziției la domiciliul suspectului oamenii legii au depistat și ridicat zeci de carduri bancare emise pe numele persoanelor terțe și telefoane mobile.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, polițiștii au depistat un loc ascuns în extravilanul satului  Tohatin din mun. Chișinău, de unde a fost ridicat un pachet cu aproximativ 50 de grame cu hașiș. Totodată, polițiștii au observat două persoane cu un comportament suspect. Cei doi, un bărbat de 24 de ani și o femeie de 21 de ani  nu au putut explica motivul și scopul aflării lor în extravilan.

De la ei polițiștii au ridicat 50 de grame de hașiș, pachețele a câte un gram de substanță vegetală uscată asemănătoare cu canabisul și telefoane mobile.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore, iar femeia se cercetează în libertate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare în proporţii deosebit de mari, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Polițiștii continuă să efectueze măsuri speciale de investigație pentru stabilirea implicării altor persoane în activitatea infracțională.

(VIDEO) Scandalul cu implicarea fratelui procurorului Lilian Cociu. IGP: A fost concediat și lipsit de legitimația de serviciu

Ofițerul Din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice a INI, Alexandru Cociu, tot el fiind și fratele procurorului Lilian Cociu, care s-a dat în spectacol în fața agenților de patrulare la Aeroportul Internațional Chișinău, în seara zilei de 24 Iulie curent, a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special, fiindu-i ridicată legitimația de serviciu.