Reprezentantul Special al Adunării Parlamentare OSCE pentru Europa de Est va efectua o vizită în Republica Moldova

Reprezentantul Special al Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), Kristian Vigenin, va efectua, în perioada 12 – 14 februarie, o vizită în Republica Moldova, anunță Parlamentul

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 12 februarie 2024, 12:23   11
PArlamentar

Reprezentantul Special al Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), Kristian Vigenin, va efectua, în perioada 12 – 14 februarie, o vizită în Republica Moldova.

„Oficialul va avea întrevederi cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, vicepremierii Mihail Popșoi și Oleg Serebrian. La Parlament, agenda vizitei mai include discuții cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, cu șefa delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Veronica Roșca, precum și cu membrii Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor”, se arată în comunicatul Legislativului.

Reprezentantul Special al AP OSCE, Kristian Vigenin, se va mai întâlni cu șefa misiunii OSCE în Moldova, Kelly Keiderling, și cu șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

În cadrul vizitei, vor fi abordate diverse subiecte de actualitate, printre care evoluțiile din regiune, parcursul european al Republicii Moldova și aspecte de diplomație parlamentară.