Mihai Popșoi a discutat cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot

Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot. Oficialii au discutat despre oportunitățile de consolidare a relațiilor bilaterale și despre forumul investițional, care se va desfășura în luna iunie, în cadrul evenimentului cultural „Zilele Moldovei în Regatul Țărilor de Jos”.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 15 mai 2024, 09:42   14
MAEIE

„Am mulțumit pentru susținerea acordată de Țările de Jos în parcursul european al Republicii Moldova și pentru suportul în implementarea reformelor, care vizează justiția, lupta împotriva corupției, precum și consolidarea securității cibernetice.

Omologul meu olandez, Hanke Bruins Slot, a menționat că, Regatul Țărilor de Jos va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova.

Am abordat și aspecte legate de securitatea din regiune și combaterea atacurilor hibride ale Federației Ruse. În acest context, am reiterat importanța consolidării stabilității în regiune, precum și angajamentul nostru pentru sprijinirea Ucrainei, în lupta pentru suveranitate și integritate teritorială.” – a declarat oficialul moldovean.

Ulianovschi: Din respect față de orice votant și electorat, am decis că este bine să accept orice invitație unde pot asculta opiniile tuturor actorilor politici

În contextul acuzațiilor aduse de către PAS cu privire la întâlnirea mai multor actori politici înaintea desemnării candidaților pentru alegerile prezidențiale, ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care deja și-a anunțat candidatura a venit cu o reacție urmare a interpretărilor eronate apărute în presă și pe diverse rețele de socializare.