O rachetă rusă a avariat o şcoală în Dnipro

Un atac cu rachete ruseşti a avariat marţi o unitate de învăţământ din oraşul ucrainean Dnipro şi a rănit cinci persoane în oraş, au anunţat autorităţile locale.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 2 aprilie 2024, 20:23   20
Dnipro

"Din fericire, în momentul loviturii, toţi copiii se aflau în adăpost", a declarat pe Telegram Serhii Lîsak, guvernatorul regional, care a mulţumit profesorilor pentru "acţiunile lor coordonate", scrie Ukrainskaia Pravda.

Într-un mesaj separat, Lîsak a anunţat că cinci persoane au fost rănite în oraş, potrivit informaţiilor preliminare.

În noaptea de luni spre marţi, forţele ucrainene de apărare aeriană au doborât 9 drone Shahed deasupra regiunii Dnipro. Resturile căzute au provocat două incendii în Dnipro, care au fost stinse rapid. Atacul rusesc a avariat, de asemenea, o clădire cu două etaje şi o staţie de pompieri.

Rusia şi-a intensificat recent bombardamentele asupra Ucrainei, efectuând la 22 martie cel mai amplu atac asupra infrastructurii de reţea din timpul războiului de doi ani. De asemenea, Moscova recurge în măsură mai mare la rachete balistice, care sunt mai greu de interceptat.

Rusia neagă că vizează în mod deliberat civili, deşi războiul care a început cu invazia sa la scară largă din februarie 2022 s-a soldat cu moartea a mii de oameni, milioane de refugiaţi şi distrugerea oraşelor ucrainene.

news.ro

Zelenski: La fel ca şi Harkov, diferite oraşe şi comunităţi au nevoie de protecţie, au nevoie de "Patrioţi"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă în mesajul către popor de luni seară, după atacul rusesc asupra turnului televiziunii din Harkov, că la fel ca şi Harkov, diferite oraşe şi comunităţi au nevoie de protecţie, au nevoie de "Patrioţi". ”Trebuie să provocăm daune maxime asupra a tot ceea ce Rusia foloseşte ca bază pentru teroare şi pentru logistica sa militară”, mai spune liderul ucrainean.

SIPRI: Cheltuielile pentru apărare la nivel global au ajuns la un nivel record de 2.440 miliarde de dolari

Pentru prima dată, cheltuielile militare guvernamentale au crescut în toate cele cinci regiuni geografice principale, a constatat think tank-ul SIPRI, cu sediul la Stockholm. Cheltuielile militare globale au atins un nivel record de 2.440 miliarde de dolari, după cea mai mare creştere anuală a bugetelor guvernamentale pentru armament din ultimii zece ani, potrivit raportului pe această temă al organizaţiei, scrie The Guardian.