Felicia Guțu, ex-angajata INSP care a lovit mortal o femeie la Sîngera, și-a aflat sentința

Ex-angajata INSP, care la sfârșitul lunii august a anului trecut fiind în stare de ebrietate a intrat pe trotuar și a accedant trei persoane, una dintre care a murit, a fost condamnată la pușcărie. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 20 februarie 2024, 12:27   3090
FG

Astfel, în baza decizie Judecătoriei Chișinău, fosta angajată a INSP, a fost recunoscută vinovată și condamnată la 4 ani de pușcărie cu executare, fiindu-i calculată perioada în care s-a aflat în arest, într-un penitenciar pentru femei de tip deschis, dar și  privată de dreptul de a conduce.

Până la decizia finală în acest dosar, Felicia se va afla în arest preventiv.

Sentița este cu drept de atac.

Amintim că tragedia a avut loc pe 29 august 2023, în comuna Sîngera din Chișinău. Dânsa ar fi fost în stare de ebrietate la volan, ar fi adormit și ar fi pierdut controlul mașinii, iar aceasta a intrat pe trotuar, unde a lovit trei persoane. În urma impactului, o femeie de 31 de ani a decedat pe loc, iar fiicele ei - două minore de 6 și 17 ani au fost transportate la spital.

Dosarul penal a fost pus pe masa judecătorilor la începutul lunii ianuarie. Potrivit Procuraturii Generale, învinuita și-a recunoscut vina și risca o pedeapsă maximă de până la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.