Felicia Guțu, ex-angajata INSP care a lovit mortal o femeie la Sîngera, și-a aflat sentința

Ex-angajata INSP, care la sfârșitul lunii august a anului trecut fiind în stare de ebrietate a intrat pe trotuar și a accedant trei persoane, una dintre care a murit, a fost condamnată la pușcărie. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 20 februarie 2024, 12:27   3021
FG

Astfel, în baza decizie Judecătoriei Chișinău, fosta angajată a INSP, a fost recunoscută vinovată și condamnată la 4 ani de pușcărie cu executare, fiindu-i calculată perioada în care s-a aflat în arest, într-un penitenciar pentru femei de tip deschis, dar și  privată de dreptul de a conduce.

Până la decizia finală în acest dosar, Felicia se va afla în arest preventiv.

Sentița este cu drept de atac.

Amintim că tragedia a avut loc pe 29 august 2023, în comuna Sîngera din Chișinău. Dânsa ar fi fost în stare de ebrietate la volan, ar fi adormit și ar fi pierdut controlul mașinii, iar aceasta a intrat pe trotuar, unde a lovit trei persoane. În urma impactului, o femeie de 31 de ani a decedat pe loc, iar fiicele ei - două minore de 6 și 17 ani au fost transportate la spital.

Dosarul penal a fost pus pe masa judecătorilor la începutul lunii ianuarie. Potrivit Procuraturii Generale, învinuita și-a recunoscut vina și risca o pedeapsă maximă de până la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru omorul concubinei

Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 30 aprilie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat, în comiterea omorului concubinei. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Un tânăr, condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracțiuni la Leova și Chișinău

Procuratura municipiului Chișinău anunță că, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Leova, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 4 episoade de jaf, 2 episoade de violare de domiciliu, un huliganism și o infracțiune de privare ilegală de libertate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani și 6 luni.