Bărbat din Edineț, condamnat la 13 ani de închisoare pentru că și-a maltratat mama

Procurorii de la Edineț anunță despre pronunțarea unei sentințe de condamnare în privința unui bărbat de 37 de ani, acuzat de violență în familie și tâlhărie.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 2 aprilie 2024, 11:59   33
condamnat

Astfel, potrivit sentinței recent emise de Judecătoria Edineț, sediul Central, instanța i-a stabilit inculpatului pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 13 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Conform acuzării înaintate, inculpatul, în perioada de timp cuprinsă între luna decembrie a anului 2022 până în luna noiembrie a anului 2023, având scopul de intimidare și de impunere a controlului, din cauza unui conflict imobiliar, în repetate rânduri a supus-o violenței psihologice pe mama acestuia în vârstă de 70 de ani. Inculpatul manifesta un comportament agresiv față de femeie, o lua în derâdere, o poreclea, insulta, șantaja, o amenința cu răfuială fizică.

Acesta, la data de 17 noiembrie 2023, aproximativ pe la orele 17:00, a venit în ospeție la ultima. Fiind în stare de ebrietate, din motiv de răzbunare, i-a aplicat victimei câteva lovituri cu mâinile în regiunea feței, după care a luat o bucată de lemn și o vergea metalică cu care a continuat să-i aplice lovituri ultimei în regiunea capului și peste diferite părți ale corpului, unde ca rezultat al maltratării, victima a căzut la podea și și-a pierdut cunoștința.

Potrivit raportului de expertiză judiciară medico-legală, victimei i-au fost cauzate leziuni corporale medii.

În timpul altercației, inculpatul i-a sustras mamei sale în mod deschis inelul din aur de pe deget și cerceii din urechi, după care a părăsit locuința ultimei, plecând într-o direcție necunoscută.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Măsura arestului preventiv a fost prelungită în privința inculpatului, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” trimisă în instanța de judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.

O judecătoare de la CSJ a depus o plângere penală la PA împotriva vicepreședintelui Comisiei Vetting

Magistrata Curții Supreme de Justiție, Mariana Ursachi, aflată în proces de evaluare la Comisia Vetting, a depus, luni, o plângere penală la Procuratura Anticorupție împotriva vicepreședintelui comisiei, Andrei Bivol, cerând să fie examinată legalitatea încheierii de către acesta, în calitatea sa de avocat, a unor contracte de asistență juridică în litigii internaționale, cu Guvernul R. Moldova, pe care magistrata le consideră defectuoase și cu elemente infracționale, scrie anticorupție.md.