Patru persoane, reținute într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere

Ofițerii CNA au reținut astăzi patru persoane într-un dosar de trafic de influență, acestea fiind suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, începând cu identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și respectiv organizarea întregului proces de perfectare a actelor premergătoare, dar și a examenelor teoretice și practice.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 11 iunie 2024, 12:55   89
CNA

Astfel, CNA a documentat fapta comisă de către unul dintre bănuiți care ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat și că îi poate determina, contra 1300 de euro, să favorizeze pe unul dintre candidați să susțină cu succes examenul auto la categoria C. De asemenea, acesta ar fi pretins 4000 de lei pentru pregătirea pachetului de documente necesare - certificatul medical și certificatul privind executarea orelor de practică suplimentare – fără prezența fizică a candidatului. 

În cadrul urmăririi penale, sub controlul CNA au fost transmise 1000 de euro și 4000 de lei, stabilindu-se că bănuitul ar fi în contact cu mai mulți complici care i-ar furniza date despre doritorii de a obține permise de conducere eludând procedurile legale. Astăzi, au fost efectuate percheziții la 3 complici ai bănuitului, în urma cărora au fost ridicate 80 de mii de lei, în diferită valută, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și certificate medicale și de absolvire a școlilor auto, eliberate pe numele unor persoane terțe. În prezent, patru persoane sunt reținute pentru 72 de ore și urmează a fi plasate în izolator.

Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.  

CNA
CNA

(FOTO) „Frankenstein” de lux la PTF Oancea. Mercedes GLE din Germania, cu portieră și haion de la un alt Mercedes furat acum 3 ani din Anglia, adus de un microbuz în R.Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, un autoturism de lux, pe care erau montate componente de la un autoturism similar, declarat furat de către autoritățile din Marea Britanie, din anul 2021.

(FOTO) Noi detalii despre tragicul accident, cu implicarea unui BMW, la Cahul. Pasagerul decedat - un adolecent de 17 ani

Noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un accident rutier, în urma căruia un minor a decedat. Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de 22 de ani în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW, având doi pasageri printre care și un minor de 17 ani, nu s-a isprăvit cu conducerea mașinii și a derapat de pe traseu și s-a răsturant, anunță IGP: