(VIDEO) Țigări de 1,5 mln Euro, găsite de autoritățile din România într-un TIR care circula pe ruta Germania - R.Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, la intrare în România, într-un automarfar condus de un cetățean român, 1.120 de baxuri de țigări în valoare de 7.280.000 de lei.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 27 noiembrie 2023, 14:45   1404
Țigări

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră a României, în acest sfârșit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - judeţul Arad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România.

„Conform documentelor însoțitoare ale mărfii, autocamionul circula pe ruta Germania - Republica Moldova, fiind încărcat cu hârtie. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, cantitatea totală de 1.120 de baxuri de țigări, în valoare totală de 7.280.000 de lei (1.456.000 euro)”, se menționează în comunicat.

Țigări de 1,5 mln Euro, găsite de autoritățile din România într-un TIR care circula pe ruta Germania - R.Moldova


Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoritățile române efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Număr record de 120 de milioane de persoane strămutate cu forţa până la sfârşitul lunii aprilie

La sfârşitul lunii aprilie a fost înregistrat un număr record de 120 de milioane de persoane strămutate cu forţa în lume, potrivit datelor publicate joi de ONU. Războaiele din Gaza, Sudan şi Birmania au crescut foarte mult numărul persoanelor forţate să îşi părăsească locuinţele de mai bine de un an, a precizat Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în raportul său anual.

„Primul caz din istorie”. Ucrainenii au reușit să lovească cel mai modern avion al rușilor, Su-57, la 600 km de linia frontului

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene (GUR) a anunțat duminică o lovitură grea pe care a primit-o armata rusă: un avion de luptă Su-57, cel mai modern al forțelor aeriene ale Moscovei, ar fi fost lovit pe pista unui aerodrom militar din Rusia, la aproape 600 de kilometri de linia frontului. Su-57 este un avion multirol de generația a cincea și doar câteva exemplare au fost fabricate până acum.