(VIDEO) Țigări de 1,5 mln Euro, găsite de autoritățile din România într-un TIR care circula pe ruta Germania - R.Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, la intrare în România, într-un automarfar condus de un cetățean român, 1.120 de baxuri de țigări în valoare de 7.280.000 de lei.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 27 noiembrie 2023, 14:45   1393
Țigări

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră a României, în acest sfârșit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - judeţul Arad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România.

„Conform documentelor însoțitoare ale mărfii, autocamionul circula pe ruta Germania - Republica Moldova, fiind încărcat cu hârtie. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, cantitatea totală de 1.120 de baxuri de țigări, în valoare totală de 7.280.000 de lei (1.456.000 euro)”, se menționează în comunicat.

Țigări de 1,5 mln Euro, găsite de autoritățile din România într-un TIR care circula pe ruta Germania - R.Moldova


Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoritățile române efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.