FOTO // Încercarea vină nu are. Bărbat supărat că nu a putut de două ori să aducă carne și lapte din Ucraina, s-a plâns la Linia Fierbinte

Un bărbat s-a plâns ieri pe un vameș, după ce acesta nu i-ar fi permis să intre de două ori cu carne și lactate din Ucraina în R.Moldova, la postul vamal Ceadîr-Lunga 2. A doua oară bărbatul a ascuns produsele lactate și carnea sub capota automobilului.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 30 martie 2023, 12:48   312
Serviciul Vamal

Potrivit surselor PulsMedia.MD, în timpul verificării automobilului, vameșul a depistat în automobil produse lactate și carne în asortiment și i-a comunicat șoferului că marfa este interzisă de a fi introdusă pe teritoriul R.Moldova, iar șoferul a făcut cale întoarsă.

Ulterior a încercat din nou să treacă frontiera moldo-ucraineană, prin același post vamal, și a dat peste același vameș, însă deja bărbatul a ascunse-se produsele lactate și carne sub capota automobilului.

Vameșul i-a confiscat marfa, iar șoferul a sunat la Linia Fierbinte a Serviciului Vamal și s-a plâns pe vameș. 

Acesta consideră că acțiunile vameșului sunt ilegale, pentru că el ar fi fost cel care i-a zis să se întoarcă în Ucraina, să ascundă marfa în mașina, iar la întoarcere dânsul se va face că nu o vede, dar nu s-ar fi ținut de cuvânt, ba chiar i-a și confiscat carnea și produsele lactate.

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.