FOTO // Încercarea vină nu are. Bărbat supărat că nu a putut de două ori să aducă carne și lapte din Ucraina, s-a plâns la Linia Fierbinte

Un bărbat s-a plâns ieri pe un vameș, după ce acesta nu i-ar fi permis să intre de două ori cu carne și lactate din Ucraina în R.Moldova, la postul vamal Ceadîr-Lunga 2. A doua oară bărbatul a ascuns produsele lactate și carnea sub capota automobilului.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 30 martie 2023, 12:48   317
Serviciul Vamal

Potrivit surselor PulsMedia.MD, în timpul verificării automobilului, vameșul a depistat în automobil produse lactate și carne în asortiment și i-a comunicat șoferului că marfa este interzisă de a fi introdusă pe teritoriul R.Moldova, iar șoferul a făcut cale întoarsă.

Ulterior a încercat din nou să treacă frontiera moldo-ucraineană, prin același post vamal, și a dat peste același vameș, însă deja bărbatul a ascunse-se produsele lactate și carne sub capota automobilului.

Vameșul i-a confiscat marfa, iar șoferul a sunat la Linia Fierbinte a Serviciului Vamal și s-a plâns pe vameș. 

Acesta consideră că acțiunile vameșului sunt ilegale, pentru că el ar fi fost cel care i-a zis să se întoarcă în Ucraina, să ascundă marfa în mașina, iar la întoarcere dânsul se va face că nu o vede, dar nu s-ar fi ținut de cuvânt, ba chiar i-a și confiscat carnea și produsele lactate.

(VIDEO) Scandalul cu implicarea fratelui procurorului Lilian Cociu. IGP: A fost concediat și lipsit de legitimația de serviciu

Ofițerul Din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice a INI, Alexandru Cociu, tot el fiind și fratele procurorului Lilian Cociu, care s-a dat în spectacol în fața agenților de patrulare la Aeroportul Internațional Chișinău, în seara zilei de 24 Iulie curent, a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special, fiindu-i ridicată legitimația de serviciu.