(VIDEO) Duel „medieval” în Ucraina: Un vehicul blindat american și unul rusesc se confruntă ca doi cavaleri teutoni în turnir

Confruntare în stil medieval între un M2 Bradley american și un transportor blindat rusesc pe frontul din Ucraina, surprinsă din dronă. Cele două vehicule blindate s-au intersectat pe un drum în apropierea unui sat din regiunea Donețk și au tras pur și simplu unul împotriva celuilalt, ca într-un turnir medieval între cavalerii teutoni. Transportorul rusesc a pierdut.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 8 iunie 2024, 16:44   296
digi

Imaginile „duelului” au fost surprinse din dronă și arată cum cele două blindate se îndreaptă unul spre celălalt pe un drum de pământ, trăgând cu mitralierele.  

Transportorul rusesc, care pare să aibă un blindaj suplimentar, este lovit serios și pierde direcția, în timp ce cel puțin doi soldați ruși cad din vehicul.  Blindata iese apoi de pe drum și, în final, pierde complet controlul, oprindu-se lângă o grămadă de moloz, resturile unei case distruse. 

 „Ceva ce nu credeai că o să vezi vreodată în viața adevărată”, după a comentat bloggerul Dmitri pe contrul WarTranslated de pe rețeaua X.

sursa: Digi24.ro

Număr record de 120 de milioane de persoane strămutate cu forţa până la sfârşitul lunii aprilie

La sfârşitul lunii aprilie a fost înregistrat un număr record de 120 de milioane de persoane strămutate cu forţa în lume, potrivit datelor publicate joi de ONU. Războaiele din Gaza, Sudan şi Birmania au crescut foarte mult numărul persoanelor forţate să îşi părăsească locuinţele de mai bine de un an, a precizat Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în raportul său anual.

„Primul caz din istorie”. Ucrainenii au reușit să lovească cel mai modern avion al rușilor, Su-57, la 600 km de linia frontului

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene (GUR) a anunțat duminică o lovitură grea pe care a primit-o armata rusă: un avion de luptă Su-57, cel mai modern al forțelor aeriene ale Moscovei, ar fi fost lovit pe pista unui aerodrom militar din Rusia, la aproape 600 de kilometri de linia frontului. Su-57 este un avion multirol de generația a cincea și doar câteva exemplare au fost fabricate până acum.