Bărbat care se îndeletnicea cu furturi, condamnat la 6 ani de închisoare pentru 18 infracțiuni incriminate

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză penală, pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 27 noiembrie 2023, 08:54   91
condamnat

Așadar, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 23 noiembrie 2023, un bărbat de 35 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 18 episoade de furt, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. 

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, pe parcursul anilor 2018-2023, a sustras din debarale, curți ale blocurilor de locuit, și alte locații, diverse bunuri valoare totală a cărora se estimează la 157 644 lei.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă – arestul preventiv, pentru asigurarea punerii în executare a pedepsei cu închisoarea.

Acesta și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.