(VIDEO) Țigări de contrabandă ascunse în sistemul de aer condiționat al trenului Chișinău-Iași-București

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit 29.680 de ţigarete, ascunse în panoul de ventilație al sistemului de aer condiționat al vagonului unui tren internaţional, ce urma să intre în România din Republica Moldova.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 noiembrie 2023, 15:15   95
tren

În ziua de 15 noiembrie a.c., pentru valorificarea datelor și informațiilor deținute de colegii noștri din Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar - I.T.P.F. Iaşi a fost organizată și desfășurată o acțiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în cadrul căreia poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control asupra vagoanelor trenului accelerat 401, care circula pe relaţia Chişinău-Iaşi-București.

Pe timpul controlului amănunțit efectuat, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în panoul de ventilație al sistemului de aer condiționat al vagonului numărul 3, 29.680 de țigarete, de proveniență R. Moldova.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat că întreaga cantitate de țigări îi aparține unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, electrician al trenului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 22.620 de lei românești, în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.