Un adolescent s-a împușcat mortal cu pușca tatălui său, la Rezina

Un bărbat și-a găsit fiul împușcat mortal cu o armă de vânătoare. Tragedia a avut loc în această seară, într-o localitate din raionul Rezina, anunță IGP.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 8 iunie 2024, 23:37   1997
pușcă

Potrivit poliției, victima s-a dovedit a fi un adolescent în vârstă de 15 ani, iar cadavrul acestuia a fost găsit de către tatăl său, un bărbat de 44 de ani, ultimul fiind și cel care a alertat poliția.

„La fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că băiatul și-a pus capăt zilelor folosind arma tatălui său, pe care o deține legal și era păstrată în safeu, conform normelor stabilite. Copilul a găsit cheile safeului, de unde a luat arma de vânătoare și un cartuș”, se arată într-un comunicat al IGP.

Poliția Națională face un apel repetat către părinți să comunice continuu cu copiii, să aibă mare grijă unde păstrează obiectele interzise pentru aceștia și să monitorizeze cum își petrec timpul, în special adolescenții.

Guvernele SUA, Marii Britanii și Canadei au emis o declarație comună în sprijinul Moldovei

„Forțe ruse urzesc un complot în Moldova ca să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024. Dacă nu câștigă un candidat pro-rus, acestea intenționează să provoace tulburări în Moldova. Ele stimulează percepții publice negative în raport cu guvernele occidentale și a conducerii în exercițiu a Moldovei și, totodată, erodează încrederea publicului în capacitatea Moldovei de a se menține în securitate și a dezvolta statul de drept”, citează IPN.