Reacția fostei șefe de la PA, Adriana Bețișor, după apariția scrisorii cumnatului lui Filat: „Sunt gata să răspund la orice întrebare, inclusiv sub testare poligrafică”

Fosta șefă adjunctă de la Procuratura Anticorupție, Adriana Bețișor, a venit cu o reacție, după ce presa a publicat o scrisoare semnată de Ion Rusu, regretatul cumnat și naș de cununie al fostului prim-ministru, Vlad Filat, care ar fi fost depus de avocații acestuia pentru examinare la Judecătoria Buiucani.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 27 iunie 2023, 12:43   1060
Bețișor

Într-un mesaj expediat pe adresa redacției, Adrian Bețișor, menționează că:

„Îmi pare foarte rău ca la moment pentru ca sa se dezvinovățească, unele persoane nu mai tin cont ca memoria celor decedati trebuie tratată cu respect, nu cu batjocura.
Aceasta scrisoare a apărut abia acum, peste 7 ani, unde se indică lucruri scrise din disperare reieșind din situația în care a fost pus dl Rusu Ion (Dumnezeu să-l odihneasca) de către cei care prezintă la moment această scrisoare și sub ce presiuni a fost scrisă, cred că dl Filat și avocații d-lui cunoaște mai bine”, scrie Bețișor.


Dânsa mai spune că este gata să răspund la orice întrebare care va apărea pe marginea investigării acestor dosare, inclusiv sub testare poligrafică, dar îi îndeamnă și pe cei care prezintă această scrisoare drept justificare la faptele comise să facă la fel, să treacă testul la poligraf.


„Atunci lumea se va convinge, cine minte și cine spune adevărul! Și totuși ce s-a întâmplat cu bunurile ,,Caravita,, SRL, puse sub sechestru de organele de drept?!!”, întreabă retoric fosta șefă de la PA.


Amintim că la 12 martie 2016, Rusu Ion a fost audiat în dosarul lui Vlad Filat, iar procurora pe dosar, Adriana Bețișor, declara atunci că mărturiile lui Rusu reprezintă „regina probelor” în cauza pe care o gestiona.

Bărbat condamnat pentru că a urcat beat la volanul unui tractor, a luat un pasager în remorcă, iar după ce ultimul a căzut, l-a strivit cu roata remorcii

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport pentru comiterea infracțiunii de „încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane, comisă în stare de ebrietate”.

Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru omorul concubinei

Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 30 aprilie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat, în comiterea omorului concubinei. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.