(DOC) Fotojurnalista Elena Covalenco a fost declarată „indezirabila" pe teritoriul regiunii transnistrene

Fotojurnalista Elena Covalenco a fost declarată „indezirabila" pe teritoriul regiunii transnistrene pe o perioadă de trei ani.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 21 septembrie 2023, 18:33   536
Jurnalista

Jurnalista a scris pe pagina sa de Facebook că intenționa să meargă la meciul de fotbal ce are loc în această seară la Tiraspol.

Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci. Mulțumim autorităților constitutionale ca au facut tot posibilul ca meciul de azi sa aiba loc pe un teritoriu unde securitatea ta depinde de vointa unui regim ilegal,” a scris în mesajul său Elena Covalenco.

Înștiințarea a fost întocmita de pretinsul minister al securității din regiune - MGB. 

Din profilul jurnalistei se arată că ultima sa vizită în regiune a fost pe 13 Iulie 2023.

DOC

Guvernele SUA, Marii Britanii și Canadei au emis o declarație comună în sprijinul Moldovei

„Forțe ruse urzesc un complot în Moldova ca să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024. Dacă nu câștigă un candidat pro-rus, acestea intenționează să provoace tulburări în Moldova. Ele stimulează percepții publice negative în raport cu guvernele occidentale și a conducerii în exercițiu a Moldovei și, totodată, erodează încrederea publicului în capacitatea Moldovei de a se menține în securitate și a dezvolta statul de drept”, citează IPN.