VIDEO // Procurorii Anticorupție au luat la puricat birourile a doi magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani

Procurorii Anticorupție ar desfășura în aceste clipe acțiuni de urmărire penală în birourile a doi magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 14 noiembrie 2023, 13:07   1888
CNA

Potrivit surselor ar fi vizați judecătorii Valentina Garabagiu și Radu Grecu.

Amintim că astăzi Consiliul Superior al Magistraturii a decis în cadrul ședinței reținerea, arestarea și percheziționarea a patru judecători.


Sursele noastre susțin că vizați ar fi judecătorul de la Curtea de Apel Chișinău, Mihai Diaconu, Radu Grecu și Valentina Garabagiu de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, dar și soțul ei magistratul  Gari Bivol.

Potrivit unui comunicat al PG,  unul dintre judecători este bănuit de trafic de influență și corupere pasivă (art.324 alin.(3) lit.a), art.326 alin.(1), art.326 alin.(1/1), art.326 alin.(2) lit.b) din Codul penal). Prin urmare, Consiliul a dat acordul pentru demararea acțiunilor de urmărire penală, inclusiv aducerea silită, reținerea, arestarea și percheziția.

Pentru alți doi judecători, care sunt bănuiți de complicitate la trafic de influență (art.42 alin.(5), art.326 alin.(1/1), art.326 alin.(2) lit.b) din Codul penal) și, respectiv, trafic de influență (art.326 alin.(2) lit.b) din Codul penal), a fost eliberat acordul pentru aceleași acțiuni de urmărire penală.

Ultimul judecător implicat este bănuit de corupere activă (art.325 alin.(3) lit.a1) din Codul penal), fiind eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale, aducerea silită, reținerea, arestarea și percheziționarea lui.

Urmărirea penală este exercitată de Procuratura Anticorupție cu suportul Centrului Național Anticorupție.  

Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism

Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei.