Șofer moldovean prins de polițiștii de frontieră români cu o semiremorcă „fantomă”, la PTF Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova care a fost depistat în trafic, conducând un ansamblu rutier cu care tracta o semiremorcă neînmatriculată.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 25 iunie 2024, 14:17   41
PTF Albița

„La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 57 de ani, conducând un ansamblu rutier format din autocamion și semiremorcă, aceasta din urmă având număr de înmatriculare specific Țărilor de Jos”, se arată într-un comunicat a lPF Iași.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a semiremorcii în cauză, oamenii legii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că aceasta este radiată din circulaţie de autorităţile din Țările de Jos de la data de 17.06.2024.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Contrabandist moldovean căutat internațional de autorități din Italia, descoperit și reținut de polițiștii români de frontieră

Poliţiştii români de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova, căutat de autorităţile din Italia, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la grup infracțional specializat în contrabanda cu țigări pe teritoriul acestui stat.