Focuri de armă asupra unei şcoli evreieşti din Montreal pentru a doua oară în această săptămână

O şcoală evreiască din Montreal a fost ţinta unor focuri de armă, duminică, pentru a doua oară în această săptămână, relatează AFP, citând poliţia locală.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 13 noiembrie 2023, 09:08   20
Monreal

Veronique Dubuc, purtător de cuvânt al poliţiei, a declarat că nimeni nu se afla în Yeshiva Gedola când s-au auzit împuşcături în jurul orei locale 5.00 şi nu s-au semnalat răniţi.

Poliţiştii au descoperit urme de gloanţe pe faţada clădirii şi au găsit cartuşe pe jos, a precizat Dubuc.

Incidentul a avut loc la doar două zile după ce s-a tras asupra acestei şcoli şi a unei alte şcoli evreieşti din Montreal, al doilea oraş ca mărime din Canada, de asemenea incidente fără victime.

"Faptul că oamenii şi-au permis să atace aceeaşi ţintă din nou demonstrează gravitatea situaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al şcolii, Lionel Perez, într-o conferinţă de presă, adăugând că la şcoală cursurile vor continua normal.

La începutul săptămânii, o sinagogă din Montreal a suferit pagube minore în urma unui atac cu bombe incendiare, iar trei studenţi au fost răniţi când grupuri pro-palestiniene şi pro-Israel s-au ciocnit la Universitatea Concordia din oraş.

(VIDEO) Armata rusă a scos de la naftalină tancurile T-62M, le-a modernizat și le trimite acum pe frontul din Ucraina

Armata rusă a desfășurat tancuri T-62M modernizate pe frontul ucrainean. Această desfășurare a fost dezvăluită într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, care prezintă tancurile modernizate fiind transportate în zona de conflict, scrie ArmyRecognition. Potrivit unui videoclip recent publicat pe rețelele de socializare, armata rusă trimite pe calea ferată tancuri T-62M modernizate pentru a fi desfășurate în Ucraina