Focuri de armă asupra unei şcoli evreieşti din Montreal pentru a doua oară în această săptămână

O şcoală evreiască din Montreal a fost ţinta unor focuri de armă, duminică, pentru a doua oară în această săptămână, relatează AFP, citând poliţia locală.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 13 noiembrie 2023, 09:08   14
Monreal

Veronique Dubuc, purtător de cuvânt al poliţiei, a declarat că nimeni nu se afla în Yeshiva Gedola când s-au auzit împuşcături în jurul orei locale 5.00 şi nu s-au semnalat răniţi.

Poliţiştii au descoperit urme de gloanţe pe faţada clădirii şi au găsit cartuşe pe jos, a precizat Dubuc.

Incidentul a avut loc la doar două zile după ce s-a tras asupra acestei şcoli şi a unei alte şcoli evreieşti din Montreal, al doilea oraş ca mărime din Canada, de asemenea incidente fără victime.

"Faptul că oamenii şi-au permis să atace aceeaşi ţintă din nou demonstrează gravitatea situaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al şcolii, Lionel Perez, într-o conferinţă de presă, adăugând că la şcoală cursurile vor continua normal.

La începutul săptămânii, o sinagogă din Montreal a suferit pagube minore în urma unui atac cu bombe incendiare, iar trei studenţi au fost răniţi când grupuri pro-palestiniene şi pro-Israel s-au ciocnit la Universitatea Concordia din oraş.