La această oră, toate posturile vamale activează în regim normal

La această oră, toate posturile vamale activează în regim normal, cât și drumurile de acces au fost deblocate.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 27 noiembrie 2023, 14:57   17
SV

Totodată, a fost reluată circulația camioanelor prin posturile vamale Cahul - Oancea, Leușeni-Albița, Giurgiulești-Galați și Giurgiulești-Reni. 

,,Se autorizează trecerea dozată a camioanelor pentru a degaja ambuteiajele formate și pentru a exclude unele blocări în trafic.” se menționează în comunicat

În continuare, Serviciul Vamal recomandă conducătorilor auto să se informeze din timp despre starea vremii din țară și de peste hotare. 

,,Să pornească la drum doar dacă au echipat cu tot necesarul mijlocul de transport. Fiți prudenți și călătoriți în siguranță!” se mai menționează în comunicat.

Serviciul Vamal va avea propriul Centru de analiză de risc și inteligență pentru a facilita traficul legitim și a reduce riscul de contrabandă

Serviciul Vamal a găzduit evenimentul de lansare a procesului de creare a Centrului de de analiză de risc și inteligență, la care a participat conducerea Serviciului Vamal, a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), precum și funcționarii vamali din cadrul subdiviziunilor de profil.