„Agent Gorgan” suspendat din funcția de șef al securității UNHCR Moldova, agenția ONU pentru refugiați

Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan a fost suspendat din funcția de șef al securității UNHCR MOLDOVA, agenția ONU pentru refugiați. Informația a fost confirmată de Monica Vazquez, reprezentant UNHCR MOLDOVA.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 5 iunie 2024, 18:50   749
Gorgan
"UNHCR este foarte îngrijorată în legătură cu aceste alegații grave, pe care le abordăm cu maximă seriozitate. Am informat îndată Biroul nostru de Inspecție Generală (IGO) și a fost demarată o anchetă internă. Investigăm circumstanțele și plasăm membrul personalului vizat în concediu pe motive administrative, până la finalizarea anchetei", a declarat reprezentatul UNHCR MOLDOVA.

Amintim că fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, ar fi colaborat cu serviciile de informaţii ale Rusiei. Asta scriu jurnaliştii publicaţiei The Insider, care susţin că au intrat în posesia corespondenței dintre Gorgan și omul său de contact de la Moscova, colonelul Aleksei Makarov. Potrivit investigaţiei, Gorgan ar fi transmis sistematic informaţii despre situaţia din Republica Moldova. În exclusivitate pentru TVR MOLDOVA, Serviciul de Informaţii şi Securitate de la Chişinău a confirmat informaţia din investigaţia jurnalistică.

sursa: tvrmoldova.md

Guvernele SUA, Marii Britanii și Canadei au emis o declarație comună în sprijinul Moldovei

„Forțe ruse urzesc un complot în Moldova ca să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024. Dacă nu câștigă un candidat pro-rus, acestea intenționează să provoace tulburări în Moldova. Ele stimulează percepții publice negative în raport cu guvernele occidentale și a conducerii în exercițiu a Moldovei și, totodată, erodează încrederea publicului în capacitatea Moldovei de a se menține în securitate și a dezvolta statul de drept”, citează IPN.