Moldovean fără permis de conducere, identificat de polițiștii români de frontieră: Nu ştia care sunt consecinţele conducerii fără permis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, care a fost depistat la volan, deși nu deținea permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 24 noiembrie 2023, 16:38   54
Moldovean

În data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieă din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iaşi au oprit pentru control, la intrarea în perimetrul punctului, un autoturism înmatriculat în Cehia, condus de un bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 23 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta un permis de conducere şi a declarat poliţiştilor de frontieră că nu deţine un astfel de document. Bărbatul a declarat că a condus autoturismul pe o distanţă scurtă, fără a şti care sunt consecinţele conducerii fără permis.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.