Tânăr din Glodeni, condamnat la 17 ani de închisoare pentru că și-a strangulat consăteanul cu un pulover

Procuratura raionului Glodeni anunță că, la data de 29 martie 2024, de către Judecătoria Drochia, sediul Glodeni, a fost pronunțată sentința de condamnare a unui tânăr de 22 de ani, originar din raionul Glodeni, învinuit de omor intenționat comis cu deosebită cruzime.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 2 aprilie 2024, 11:38   192
condamnat

De către acuzatorii de stat de la Glodeni, inculpatul a fost învinuit de faptul că, la data de 02 noiembrie 2023, aproximativ la ora 19:00, aflându-se în gospodăria victimei, care s-a dovedit a fi consăteanul său, în vârstă de 53 de ani, după ce împreună au consumat băuturi alcoolice, în procesul conflictului ce s-a iscat subit între el și victimă, i-a aplicat o lovitură cu palma în regiunea feței, de la care persoana a căzut la sol. După ce s-a ridicat, bărbatul l-a înjurat pe inculpat, fapt ce l-a înfuriat pe acesta. 

Din motiv de răzbunare, profitând de starea de neputință evidentă a victimei, care se datora intoxicației alcoolice grave, (în sângele victimei fiind depistată concentrația de 3,75 g/1 de alcool), factor care a determinat incapacitatea ultimului de a opune careva rezistență și de a se apăra, s-a dezbrăcat de puloverul său, pe care l-a înfășurat în jurul gâtului victimei sub formă de laț și a ținut-o în asemenea mod aproximativ 20-30 minute, până la survenirea decesului în urma asfixiei mecanice prin strangulare.

Prin sentința Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, inculpatul a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii și condamnat la 17 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. Instanța a mai dispus încasarea de la inculpat, în contul statului, a cheltuielilor de judecată în sumă de 21 600,50 lei.

Măsura preventivă aplicată inculpatului sub formă de arest preventiv, a fost menținută, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.

Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” trimisă în instanța de judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.

O judecătoare de la CSJ a depus o plângere penală la PA împotriva vicepreședintelui Comisiei Vetting

Magistrata Curții Supreme de Justiție, Mariana Ursachi, aflată în proces de evaluare la Comisia Vetting, a depus, luni, o plângere penală la Procuratura Anticorupție împotriva vicepreședintelui comisiei, Andrei Bivol, cerând să fie examinată legalitatea încheierii de către acesta, în calitatea sa de avocat, a unor contracte de asistență juridică în litigii internaționale, cu Guvernul R. Moldova, pe care magistrata le consideră defectuoase și cu elemente infracționale, scrie anticorupție.md.